Alumni

Мисията на нашето училище е да насърчава и създава мислещи, отговорни и балансирани млади хора, отдадени на страстта си към ученето и вдъхновени от предизвикателствата на постоянно променящия се глобален свят. Завършилите Увекинд млади хора продължават своето образование в България и по света.

Ето как отговориха на въпроса ни "Какво е Увекинд за теб?" някои от тях: 

 

Пламен Дамасков

Учи журналистика в СУ "Св. Климент Охридски"

Увекинд е едно различно място.

За повечето хора училището е някакъв спомен от детски и тинейджърските години, а емоциите, свързани с него, в повече случаи са неприятни. Като завършиш, от училището ти остават само една шепа приятели, с които се виждате през няколко седмици, месеци или години, но нищо повече. Алкани, алкени, закон на Ом, Питагарова теорема, "Под игото", злобни даскали, сграда, приличаща на психодиспансер... далечни спомени, към които се връщате на "Сбирка на випуск 2014 - 10 години по-късно"...

Както казах, Увекинд е едно различно място. То е дом. Място, на което се връщаш винаги когато имаш възможност. Учителите са стари приятели, с бившите си съученици се виждаш редовно, а не на сбирка на класа. А повечето спомени носят усмивка на лицето ти, а не горчивина в устата.

Увекинд не е училището, което се превръща в мъглив спомен. И ти не се превръщаш в спомен за него. Увекинд просто остава една малка частица в теб. 

 

Виолета Ивановска

Учи финанси в New York University Abu Dhabi

Увекинд е отговорът ми, когато ме питат за източника на знанията ми по немски, за почетно окачените ми медали по ски и за дипломите ми от олимпиади по математика. За първата ми прочетена книга, за деветдесет и първата ми прочетена книга, за най-добрия ми приятел, за ваканциите, които ми се струваха неприлично дълги, докато чаках да се върна в класната стая.

Вярвам, че Увекинд възпитава у децата “Уве фактор” - набор от характеристики и ценности, който обединява увекиндерите и се превръща в техен отличителен белег. За последните шест години съм се променила в много отношения - и въпреки това основите, които съставят характера ми, са останали същите: любопитство към чуждите култури, приключенски дух, себеувереност и любов към работата.

Уве семейството ми ми даде ценностите и спокойствието, с които да опозная света и знанията, с които да го покоря. Не мисля, че можех да се сдобия с по-добър старт на образователното ми пътешествие. Седем години по-късно следите на Увекинд в живота ми - приятели, знания, личностни характеристики - са все още пресни. Вярвам, че винаги ще бъде така. 

 

Анета Иванова

Учи актьорско майсторство НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" 

За мен това е мястото, с което заедно пораснахме. Осем години тук се грижеха за мен, тук срещнах хората, които с нетърпение чакам да видя по празниците, тук се научих да пиша и да чета, да споделям и чувствам, както и да се старая да бъда мислещ човек!

Благодарна съм, че учих в Увекинд, и много се радвам, че моето училище не спира да расте!

 

Анна-Мария Ангелова

Учи Economics and Management в King's College London 

Увекинд е моето начало, моят дом, моите идеи, вярвания, разбирания и ценности. Увекинд е моята основа, моят старт, началото на моето себепознание и опознаване на света около мен. Увекинд не ми даде ключа към всички врати, но всъщност ми даде сила, надежда, знания и борбеност, за да намеря това, което ми трябва. 

Мили Увекинд учители, това, което ми дадохте е безценно, наистина! И колкото повече време минава, толкова повече го осъзнавам. За мен това, в което сте най-добри е да създавате мислещи личности, хора, които знаят кои са и се чувстват уверени в това, което знаят, могат и мислят. 

 

Частно училище

Уеб дизайн : eDesign.bg