Увекинд - част от света с глобалния урок на UNICEF

виж повече
29 09‘15

Учениците от 11 и 12 клас и Цветомира Антонова, преподавател по история в Уекинд, се включиха в инициатива на УНИЦЕФ за провеждането на „Най-големия урок в света“, чрез който над 500 милиона деца и младежи от всички краища на планетата да бъдат запознати със 17-те Глобални цели за устойчиво развитие на човечеството - изкореняване на крайната бедност; справяне с неравенствата и несправедливостта; борба с климатичните промени.

Сегашните ученици ще са тези, които ще бъдат двигател на промяната през следващите 15 години, какъвто е и обхватът на Целите (2015 - 2030 г.) Затова е важно точно те да научат „Най-големият урок в света“. Според УНИЦЕФ те са ПОСЛЕДНОТО поколение, което има шанса да спаси планетата от климатичните промени – и ПЪРВОТО, което би могло реално да премахне глада, дискриминацията, насилието навсякъде по света.

В класната стая на учениците от „Увекинд“ разгорещено бяха дискутирани проблемите пред човечеството. Гимназистите дадоха свои креативни идеи и предложения за реалното приложение на целите на ООН.

Всички новини »

Частно училище

Уеб дизайн : eDesign.bg