Отзиви

В момента уча Economics and Management в London School of Economics and Political Science. Увекинд е мястото, където се чувствах обичана, където ходех с много желание и от което си тръгвах в очакване на следващия ден. Там научих немски, човешки добродетели, там срещнах най-добрите си приятели. Научих се също да обичам планините и да карам ски, защото се организират най-невероятните лагери. Винаги ще съм благодарна, че още от детската градина станах част от Увекинд - това беше моя втори дом.

 

 

Анася Стоянова

Дъщеря ми Мина посещава вече повече от една година детската градина и всяка сутрин проблемът й е един и същ: баща й нея първа да я остави в детската градина и след това да остави батко й, който е 3.ти клас в училището на Увекинд. Тя няма търпение да отиде там, защото знае какви игри, забавления и приятели я чакат.

Вечер, преди да тръгне, винаги се налага да я изчакаме, да си довърши започнатото занимание.

Спокойствието, което ми осигурява Увекинд през деня, е една от причините да чакам с нетърпение Мина да навърши 2 години, за да я запиша там. По този начин й осигурявм  отлично възпитание и приятно пребиваване през делничните дни, така както беше и при батко й.

 

Емилия Груева, майка на Мина и Иво Груеви

Емилия Груева

Вече почти две години синът ми Самуил посещава детска градина Увекинд. Моите впечатления са чудесни още от първоначалния адаптационен период, който реално не усетихме и изцяло се свеждаше до въпроса, задаван от сина ни  "Днес в новата детска градина ли ще ходя?", последвано от радостни възгласи след потвърждение от наша страна. И така желанието на Сами да ходи на детска градина продължава и до днес.
 
Доволна съм от избора ни за детско заведение заради резултатите, които виждам и чувам и начина по който се чувства 5 годишният ни син - щастлив и доволен, забързан да ми разкаже за преживяванията си през деня. Очарована съм от начина по който възпроизвежда наученото по време на заниманията - пее песни, рецитира стихчета, демонстрира карате уменията си, танцува, пише цифри и букви и т.н.
 
За мен това означава, че Увекинд подходът от избора на екип до различните форми на обучение, е адекватен и спомага да се изведат и развият различни умения у детото, които очаквам то да продължи да развива: да иска да опитва нови и различни неща, да умее да се забавлява, да котактува и общува с уважение с връстниците си и  с "големите" и ... Списък с постиженията и научаванията е доста дълъг и в заключение ще кажа, че това е което виждам в Увекинд и това е което ме кара да съм сигурна, че детето ми е на подходящото за него място.
 
Благодаря ви, Увекинд!
 
Алекс Лосева, майка на Самуил

Александра Лосева

Знам как майките се притесняват за децата си, знам как се чувстват и облекчени, и виновни, когато детето им тръгва на детска градина. Знам колко много биха искали докато детето им е на градина и те работят, да не се притесняват за това дали не се случва нещо нередно с него.

В Увекинд синът ми беше плавно и безболезнено адаптиран. Научи се на много неща през трите години в градината, пее и рецитира даже и на немски език:-). Играе много, радостен е и понякога си тръгва с нежелание … А най-важното е, че в малкото трудни моменти, които имахме, срещнах разбирането и съдействието на целия екип от градината.

Сега предстои училище и със сигурност мога да кажа, че благодарение на тях, детето ми с много по-голяма лекота ще продължи напред!

Благодаря от сърце на всички ви:-)

Сабина Владикин, майка на Теодор 

Сабина Владикин, майка на Теодор Владикин

Синът ми е щастлив. Това е първото нещо, което споделям, когато ме питат: “Как се чувства Наско в детската градина?” 

 

Научих за Увекинд от моя приятелка, чиято дъщеря учи в училището. Направих проучване, посетих няколко детски градини и бях категорична, че Наско ще бъде част от семейството на Увекинд. Допадна ми подходът при интервюто с родителите,  семплия и приятен интериор на мястото, цялостната програма на заниманията. 

 

На този етап Наско посещава детската градина 3 пъти седмично и тази гъвкавост също е от огромно значение за нас.

 

Записахме Наско в детската градина на  2 години и половина. Адаптационният период мина изключително бързо и по начин, който беше важен за семейството ни. В рамките на месец прекарвахме заедно по няколко часа в детската градина. Така имах възможност да наблюдавам ежедневието в детската, начина на хранене, игрите, отношенията.

 

Изключително съм доволна от менюто. Храната е разнообразна, а за седмичното меню получаваме информация по мейл. Синът ми се научи да се храни сам и много често иска допълнително.

 

Наско стана много по-комуникативен, а притеснението му сред непознати е видимо по-малко. Когато го записахме в детската, Наско не говореше. Няколко месеца по-късно, той казва какво иска, споделя мнението си и в същото време брои до десет и на немски език.

 

Когато не вали, децата са винаги навън по два пъти на ден. Дворът на детската градина е голям и много приятен.

За мен е важно и това, че там децата общуват с млади хора. Тук няма “лелки”, които помагат на учителката Ваня в следобедните занимания, а млади момичета, които Наско много харесва.

 

Наско ще продължи обучението си в училището на Увекинд. Дотогава продължаваме всеки ден да си пеем песните, които е научил в детската. А това че забравя за мен, когато влезе в сградата, не е никакъв проблем. Той просто е щастлив там. 

Оля Желева, майка на Наско Григоров

 Бих искала да споделя отличните си впечатления от детската градина „ Увекинд“.

Дъщеря ми е изключително щастлива там и всеки ден тръгва с усмивка и настроение от вкъщи.

Благодарна съм на целия екип за вниманието, професионализма и отдадеността, с които се грижат за децата ни и наред с всичко останало ги учат на внимание и любов към природата и развиват ежедневно креативността им.

Несъмнено това е място, където децата растат спокойни, весели, обгрижвани и обичани.

Щастливи сме, че избрахме тях.

Теофана Григорова, майка на Дара Григорова

Когато преди няколко месеца започнах да търся детска градина за нашата Лори, не можех изобщо да си представя, че е възможно да намеря такова място, в което тя може да остане дори за минути без аз или баща и да сме наоколо. Тя плачеше отчайващо при всяко доближаване на чужд човек до нея или дори дете, което има желание за игра. Подходих доста неодверчиво към Увекинд, но това беше единствената градина, в която освен, че ме посрещнаха топло, мило и с много разбиране, ми предложиха адаптационен период, през който да бъдем заедно с Лори и да и дадем възможност да свикне без стрес и травми от раздялата.

Днес, само няколко месеца по-късно виждам усмивката на личицето и, когато пее песнички и разказва за приятелите си в градината с въодушевление, как тръгва ентусиазирана сутрин очаквайки любимата гимнастика и игри. Виждам как Лорена расте пред очите ми, колко много неща научава всеки ден и колко е щастлива от това, как е обгрижвана с много любов от Кети, Стефи, Ванчето, Анет и целя екип на Увекинд, и съм спокойна. Те успяват да превъзмогнат нейната боязливост и плахост с много топлина, внимание и търпсение, и да ги превърнат в желание за откривателство и любопитство към всичко наоколо. Това е нашето място.

Маргарита Наумова, майка на Лорена

Първото ми впечатление, когато заведох две годишната ми дъщеря в детска градина Увекинд бяха щастливите и усмихнати деца, които прегръщаха учителките и медицинската сестра и им казваха колко ги обичат.

Вече трета година, всеки ден дъщеря ми очаква с огромно нетърпение да отиде на детска градина. Щастлива съм колко много напредва  в изучаването на немски език и за всички знания и обща култура, които и дават учителките.

 Целият персонал на детската градина успяха да я накарат да се почуства спокойна и уверена, като не само се грижат за нея, а създават за всички деца една позитивна среда за развитие.

Олга Ялъмова, майка на Никол Ялъмова

Schnick Schnack Schnuck…или как избрахме Uwekind.   

 

Когато започнахме да търсим детска градина за дъщеря ни, водещ критерий беше езикът, в случая – немски. След няколко посещения в различни ЧДГ се оказа, че езикът трябва да отсъпи място на хората – възпителите, с които детето ще бъде всеки ден.

 

Защо избрахме Uwekind?

 

На първо място преподавателите и целият персонал ни направоха особено добро впечатление. Допълнителни фактори бяха големият двор, липсата на сладки сокчета в дневното меню и липсата на телевизор, което беше знак, че с децата се занимават през целия ден. Програмата е забавна и образователна, като не липсват и физически упражнения, включително на открито. Голям плюс е и обучението по немски език с преподавател – германец. 

Радваме се, че първоначалните ни впечатления се затвърдиха. Детето ни се развива добре, отива и се връща с усмивка. Изненадва ни с нови стихотворения, песнички, рисунки, апликации. Говори за приятели от градината и се чувства добре. Отскоро ни радва и с кратки слова на немски. Когато условията позволяват, децата са навън всеки ден.

Сутрин и вечер имаме шанс да се видим за кратко и с другите родители, които са възпитани и спокойни хора. Чакаме с нетърпение да пораснем още малко, за да се включи и в допълнителните занимания по балет, а през зимата да се качим на ски.

Препоръчваме градина Увекинд!

Елена и Иван Захариеви, родители на Боряна Захариева

С годините оценявам значението на израза "здрав разум" и споделяйки с близки защо със съпруга ми избрахме Uwekind детска градина за дъщеря ни, използваме тези думи. 
Спокойствието,  съчетано с ред и разумни дози строгост; уважението към индивидуалните им способности и умения; мотивирането им да учат нови умения, както и дружелюбната среда в градината ни убеждават ежедневно в добрия избор, който сме направили за детска градина.

Отделно съм очарована от начина на включване на детето в средата (Надя беше записана на 3 г 9 м) и конкретните съвети, които получавам всеки път, когато помоля за педагогическо мнение."


Детелина Стаменова, психотерапевт и главен редактор на Cosmopolitan България, майка на Нади

Детелина Стаменова, майка на Нади

Преди няколко години бяхме изправени пред избор, важен както за дъщеря ни, така и за нас.
Трудното идваше от това, че искахме да осигурим най-доброто място за целодневен престой на едно двугодишно своенравно момиченце, на което то трябваше да се срещне с много неща за първи път - да се отдели от мама и татко, да създаде приятелства, да научи песнички и стихчета и най- важното - да се чувства спокойна и щастлива.
След дълго проучване намерихме място, което се доближаваше до нашите представи и където, освен всичко друго, децата се срещат и с немският език.
Детската градина на Увекинд е мястото, за което говоря. С внимание и грижа от страна на опитния персонал Михаела с любопитство откриваше своя свят, изпълнен със забавления и игри, но и със знания.
След време, едно своенравно двугодишно момченце на свой ред започна да открива света. Тогава изборът за място не беше труден. Той вече е увекиндер ;)

Комня - майка на Михаела и Матей

Комня Инджова

Майка съм на две деца, които пораснаха в Увекинд. Малката ми дъщеря е във втори клас, а голямата вече учи в Американския колеж. И двете са в Увекинд от тригодишни.

Случайно и на шега голямата постъпи в първата детска градина, която беше малка и уютна. С течение на годините Увекинд порасна и се превърна в голямо и сериозно училище, но остана все така уютно. Децата се чувстват добре и с удоволствие ходят на училище. Знанията те получават без особено усилие  от тяхна страна, но са стабилни и наистина успяват, където и да се наложи  да се представят.

Едно от големите предимства на училището е, че създава у децата любов към книгата , което в наши дни е наистина ценност.

Вася Елазарова

Моята дъщеря преживя първите си седем ученически години в Увекинд. За това време получи най-важните знания.

Освен задължителната образователна програма, тя усвои много по-важните според мен житейски уроци. Научи се на толерантност, на почтеност, на състрадание, разви чувството си за хумор, намери верни приятели, обикна книгите и спорта, има самочувствие на гражданин на света.

Най-важното е, че толкова обича училището си, че не иска да има ваканции.По-голяма радост и спокойствие за един родител няма. Бих била щастлива Рада да завърши образовението си при вас, защото вие, скъпи приятели, направихте моето дете щастливо!

Марта Вачкова, майка на Рада

В Увекинд учат и двете ни дъщери - Жени и Лора.
Какво очаквах и изисквах от училището на Жени, а и на току-що родената й сестра преди 8 години? Да я научи на един език, различен от английския, да я направи любопитна към света (не че не ви я дадохме такава), да остане ведро, отворено и щастливо момиченце, да обича да чете, да спортува.  Е, Увикинд се справи, даже страхотно се справи. Жени говори перфектен немски, без почти никакъв акцент (по твърдения на приятели и непознати немци), прочела е стотици книги, кара отлично ски, сърф,колело, зимни кънки, ролери и май всичко, което може да се кара, с изключение на колите ни.  Не на последно място - понякога ми се иска да не е толкова отворена.  Лора не говори немски все още, само втори клас е, но чете много и с радост, спортува не по-малко от сестра си.  Да не говорим с колко удоволствие ходи на училище и на всички лагери и пътувания.Благодаря за усилията на всички учители.  Вярвам, че по малко от всеки от тях остава у децата ни и сигурно ще е нещо хубаво щом са такива страхотни деца:).

Росица Вучева

Uwekind заслужи нашето доверие както с добрите условия, които предоставя за физическото развитие и здравето на детето, така и с топлите грижи и усилията, които полагат преподавателите за интелектуалното му развитие. Градината се помещава в добре поддържана сграда, добре отоплена през зимата, с голям двор за игра, оборудван с катерушки според възрастта на децата. Помещенията за групите са просторни, чисти, има условия за игра и за спокоен следобеден сън. Храната е качествена, три пъти на ден, обедното меню се доставя от външен кетъринг. Предимството на локацията в Бояна е, че децата са на сравнително по-чист въздух, отколкото по-ниско долу в София, а през лятото темературата на въздуха там е с 2-3 градуса по-ниска, отколкото в центъра на града. Има бърз достъп до градината с кола (на две минути от разклона на Околовръстното и бул. България). Децата са в малки групи (максимум 12 деца), с по две преподавателки в група, непрекъснато има наблюдение на медицинско лице, както и физическа охрана от СОТ.

Освен стандартните неща, с които се занимават децата в градините, в учебната програма е включен и немски език, като преподаването е съобразено с възрастта на децата, а учителката е с немски произход. Ежедневно се води личен дневник на детето, в което преподавателите записват впечатления от деня. Получихме и положителни коментари и препоръки от наши приятели, чиито деца са записани там, и които споделят нашите възгледи за възпитанието.

В градината на Увекинд цари топла и позитивна атмосфера, децата са спокойни, липсва напрежение и агресия. По-големите деца помагат и играят заедно с малките, няма караници и викане. Концепцията "да оставим децата сами да се справят в живота с юмруци" не съществува тук.

Преподавателите са постоянно ангажирани с децата - играят и учат заедно. Благодарение на грижите на Ваня и Ива, Анет и Стефи и другите преподаватели, Алек се влюби в книжките и сега те са неразделна част от нашата игра, както и музиката и моливите за рисуване, пак благодарение на заниманията в Увекинд. Често ни изненадва с нови думи - на български и на немски и с нови песнички, които е научил през деня. Децата в нашата група (2-3 годишните "Мишки") отсъстват сравнително по-рядко заради болест (в сравнение с кометарите за честото боледуване на децата в градините).

За здравето им бди непрекъснато Кети - медицинската сестра на градината, която при най-малкото притеснение се свързва с родителите, за да се избегне сериозно разболяване на детето и пренасяне на заразата върху другите деца.

Доволни сме от избора си и сме спокойни за здравето и развитието на сина ни. А той ходи в Увекинд с удоволствие!

Анна и Милко Георгиеви, родители на Алек

Човек често подлага на съмнение избора, който прави, особено когато става
въпрос за децата му. През годините напълно  се уверихме, че нашият избор на
детска градина и училище е правилен. Увекинд е уютно и слънчево място, изпълнено с усмивки и добро настроение. В него децата усвояват не само знания, но и различни аспекти от живота, растат свободни и с отворен поглед към заобикалящия ги свят. И всеки ден отиват с желание и нови очаквания...

Цветан и Силвия Русчеви

Децата ми учат в Увекинд и съм убедена, че
това е най-правилният избор на добро място за моите деца. Нещата, които ценя в Уве са голямото
уважение към личността на детето,постоянният стремеж преподаването ицялостното обгрижване и възпитание на децата да се случват все по-добре,
ненатрапената, а естествено придобитата любов към четенето и книгите,силният акцент към еко и природа,смесването на забава с учене,превръщането на досадното ежедневие в постоянен купон и празник, което кара децата да ходят с желание на училище и
да имат едно пълноценно детство.

Жюстин Томс

Когато попитах детето ми какво харесва в Увекинд – тя с учуден поглед ми отговори „всичко –децата, учителите, голямото междучасие… ”. Детската градина и училището на Увекинд  възпитат у децата от най-малки желание за учене, навици за работа и начин, по който да общуват и да бъдат приятели. 

Нина Койнова

От осем години, децата ми посещават Увекинд. За този голям период от време, нашето семейство, е напълно убедено, че това е тяхното Място. С нищо не може да  се замени блясъка в очите им, след края на всеки един ден, прекаран в Увекинд. С нищо не може да се замени любовта и отношението им към Учителите. С нищо не може да се замени и нашето спокойствие, когато те са на училище...Увекинд е не само детско учебно заведение, това е начин на живот и една прекрасна Идея!!!!!!!!!!!!  

Мария и Димитър Михайлови

Увекинд е не просто най-доброто немско училище, Увекинд е духовно място, което ти дава уюта на семейното възпитание, добрите традиции и модерното мислене. В Увекинд децата ни са спокойни, уверени и щастливи – всеки е личност и всички са част от едно голямо семейство. Дори и ние, родителите, се чувстваме свои. Усещането е невероятно! Благодарим ви, мили учители, че успявате да бъдете и толкова мили, и строги, и взискателни, и мотивиращи, и успяващи, и обичани...!

Петя Донова – майка на две увекиндчета

Възможно ли е хлапе да тръгва за училище всяка сутрин с усмивка на лице?Невероятно изглежда, но наистина я виждам, усмивката - всеки ден, вече доста години поред ...

Б.Брънякова

Децата научават това, което са изпитали. Ако проявявате към децата толерантност, те се научават да бъдат търпеливи. Ако вдъхвате на децата кураж, те се научават да бъдат уверени. Ако децата получават похвала, те научават какво е благодарност. Ако децата срещат одобрение, те се научават да харесват себе си. Ако се отнасяте с децата с благосклонност, те се научават да търсят любовта в света. Ако децата опознаят приятелството, те научават, че светът е хубаво място за живеене.

Затова избрахме Увекинд  - детската градина на нашия малък Стефан. Тук той прави първите си самостоятелни стъпки, но с добри учители.

Вие сте част от нашето семейство! Благодаря!

Елена Цонева - Папуджиева, ПР - специалист на Нов Българ

Фен съм на детската градина Увекинд, защото тук детето ми се чувства уютно, а аз съм сигурна, че е добре обргижено. Харесва ми отношението към децата като цяло, уважението към тях, старанието у всяко да се открие, съхрани и изяви неговата индивидуалност. Харесвам стихчетата и песничките, които се повтарят привечер у дома, малките неща, измайсторени от децата ежедневно, веселите игри, в които се научават толкова различни неща, многото време навън в просторния двор, целия Уве дух, който се споделя от всички учителки и витае в ежедневието на децата, правейки ги щастливи. 

Жюстин Томс

Вече повече от 10 години продължава любовната ми връзка с Увекинд. Влюбих се от деня, в който отидох да видя детската градина на една малка, тиха уличка в центъра на София. Сега нещата са други - въздухът е по-чист, сградата - по-голяма, но онова, което ме плени - продължава да живее. Плени ме неистовото желание на всички в Увекинд да дадат на децата едно истинско образование и да ги направят търсещи и мислещи, будни и любопитни хора. Другото всеки го може. Затова и се надявам да се обичаме още дълго, дори и
след като Увекинд стане училището, в което се изучиха моите деца.А да ви призная, и аз много неща научих покрай тях. Обичам ви:)

доц. д-р Десислава Бошнакова

Навремето много мразех да ходя на училище и сигурно заради това по-късно станах учител. Спомням си, имаше даже един виц: 
Възрастен човек пита Иванчо: „Какво гледаш в далечината, моето момче? Наслаждаваш се на прекрасното зарево на залеза ли?
"Не – отвърнал му Иванчо – това е училището ни, което гори в далечината!”
Затова, когато видях как дъщеря ни Калина отива всеки ден с огромно желание в „Увекинд”, бях леко изненадан. Но когато по време на последната грипна ваканция ни каза, че й е мъчно за училището и иска час по-скоро отново да се върне там, разбрах едно нещо:
Зари, Юли, колеги – не знам как точно е станало, но сте постигнали най-важното – накарали сте децата да приемат училището като забавление и удоволствие, а не като тежко задължение. Ние, възрастните, знаем, че няма по-голямо щастие от това да работиш нещо, което страшно много ти харесва. Явно с вас е точно така.

Христо Кьосев, бивш учител, по настояшем - журналист

Liebes Uwekind Team,

Kalina Karajan besucht seit fast 5 Jahren Eure Schule, bez.Kindergarten.

Für mich und Kalina ist der Hauptgrund warum wir Uwekind so mögen, dass bei Euch ’ein Kind noch ein Kind sein darf’. Auch der Aspekt, den Ihr der Natur zuwendet (d.h Ekodenken),ist sehr wichtig.

Kalina wortwörtlich LIEBT ihre Lehrerinnen!

Tief beeindruckt hat mich auch die liebevolle Weise, in der Ihr zu Kalina, sowie auch zu mir standet, als sie zu Schulbeginn (nur einige Male) nicht gehen wollte und Ihr wie Freundinnen zu Kalina und mir wart.

Jedes Mal, wenn ich Kalina zu Euch bringe sowie auch abhole, freue ich mich immer so eine gute Atmosphere zu  zu erleben.

 

Mit Vergnügen empfehle ich Uwekind Kindergarten sowie auch Vor- und Hauptschule!

Bravo na vas!!!

Arabel Karajan

Когато преди шест години се върнахме от чужбина, искахме да намерим училище за децата ни, където атмосферата и начина на обучение да са максимално близо до тези, които вече познавахме. „Увекинд” ни посрещна с млад, интелигентен, креативен, амбициозен и всеотдаен екип от директори и преподаватели, които дават цялата си енергия, знания и обич на нашите деца. Мога да изброя първите неща, които ми идват на ум и правят това училище предпочитано пред останалите:Училището се намира в подножието на планината и децата учат и играят на слънце и чист въздух.Увекиндчетата се хранят със здравословна храна.Учениците се възпитават в грижа към земята, опазване на природата и любов към животните.В „ Увекинд” не се носят мобилни телефони.Децата са добре подготвени и заемат първите места във всички езикови, математически и спортни състезания, както и в конкурси по изобразително изкуство. Учениците са амбициозни, търсещи нови знания и отлично владеят новите технологии.  Всички начинания, стремежи и вълнения на децата срещат подкрепа и разбиране от техните учители.„Увекинд” се развива и усъвършенства непрекъснато, което го прави училище, актуално в съвременните условия.Искам да цитирам Аглика, която веднъж ми каза: „В „Увекинд” даваме на децата знанията, които са им необходими, но главната ни цел е да ги направим „човеци”.
Сигурни сме, че в това училище се възпитават „човеци”. 

БЛАГОДАРИМ!

Маруся Ковачева и Евтим Велев

Частно училище

Уеб дизайн : eDesign.bg